Nagelvård för naglar med eller utan material

N

Oavsett vilket så behöver nagelplattan fukt för att hålla sin flexibilitet för att inte spricka, skiva sig, gå av eller för att material ska sitta bra. Fukt kan vi tillföra med bla. nagelojla. 

Vi har det vi har, alltså, det går inte att förändra den naturliga nagelns utseende, växtriktning eller tjocklek.

Det vi kan göra är att skydda, vårda och ha material på för att förändra ett utseende som tex att få mer önskad längd eller hjälpa en nagel som klyver sig genom att lägga på material. 

Det kanske är därför det blivit så poppis med material. Idag finns det många material på marknaden som sitter jättebra. Hitta också en nagelterapeut som är kunnig och gått utbildning så är du i trygga händer. 

Som med alla andra delar av kroppen så styrs även nagelns hälsa av hur vi övergripande mår och tar hand om oss. Kost och hälsa, träning och vila, sjukdom, allt spelar roll. 

Så du kan vårda din nagel med nagelolja varje dag, använda handkräm, göra rent med en nagelborste, inte slita, bita eller peta med hårda föremål, var försiktig med nagelband som är där för att skydda. Använda handskar när händerna är i vatten, rabatten eller kyla.  

Kanske är det just du som ska komma och göra en vårdande manikyr eller lägga på material för att kunna låta bli att pilla på naglar och nagelband? Eller vill du helt enkelt ha längre snygga naglar? Jag hjäper dej gärna. 

Må gott, vänligen Anna-Karin